Wanneer kies je voor een minilening?

Een minilening wordt door mensen afgesloten omdat ze op een bepaald moment wat krap zitten en bijvoorbeeld toch dringend iets nodig hebben. Stel, er gaat een apparaat in huis kapot dat je absoluut niet kunt missen maar je krijgt pas over een paar weken uitbetaald. Dan wil je daar liever niet op wachten.
Minilening om even de tijd door te komen

In dergelijke situaties biedt een minilening zeker uitkomst. Een minilening wordt afgesloten voor kleine bedragen en ook weer binnen korte tijd terugbetaald. Het is dan ook enkel en alleen bedoeld om een periode waarin je net even wat tekort komt te overbruggen. Een minilening betaal je afhankelijk van de hoogte binnen een aantal weken of maanden dan ook weer terug. Als je een minilening wilt afsluiten kijk dan goed of je ook de mogelijkheid hebt om deze binnen de gestelde termijn af te lossen. Indien dit niet lukt komen er namelijk veel extra kosten bij. Leen ook nooit meer dan je daadwerkelijk nodig hebt.

Minder risico bij lagere bedragen

Een minilening is voor veel mensen mogelijk omdat er niet op voorhand gecheckt wordt of je wel kredietwaardig bent. Dit geldt wel voor grotere geldbedragen omdat de verstrekker zekerheid wil hebben dat je op tijd maar ook het volledige bedrag kunt terugbetalen en zij daar geen risico mee willen lopen. Bij een minilening zijn de bedragen dusdanig laag dat het risico voor de verstrekker minder groot is.