Waarvoor schakel je een personal coach in? 

Als ondernemer van een klein of middelgroot bedrijf sta je vaak voor lastige keuzes. Er zijn allerlei kwesties waar je risico’s moet nemen, waar mensen wat van je willen, waar je niet zeker bent van je keuzes, waar je het overzicht even kwijt bent of waar je even niet weet hoe je met bepaalde mensen moet omgaan. Het hoort allemaal bij het leven als ondernemer maar het is soms wel moeilijk en zwaar. Vooral als je thuis ook nog eens met persoonlijke problemen zit opgescheept die tijd en aandacht vragen. Hopelijk zijn er mensen om je heen die je kunnen adviseren of waar je je verhaal kan doen. Maar soms kunnen ook deze mensen niet het juiste advies geven of je verder helpen. Mensen uit je directe omgeving kennen je vaak goed, zijn zelfs bevriend met je of familie en willen je dus niet kwetsen. Het is fijn om je ei bij hen kwijt te kunnen maar de problemen blijven. Een geheel andere aanpak tot het verder komen is het inschakelen van een personal coach. 

Wat doet een personal coach?

Een personal coach is iemand die gespecialiseerd om je te helpen met zowel je persoonlijke problemen als met het doel waar je op af gaat met je onderneming. Het bedrijf Tibor is zo’n bedrijf wat personal coaches inzet om je als ondernemer verder te helpen. De website van Tibor.nl geeft je meer informatie over wat het bedrijf precies is en doet. Een personal coach van Tibor helpt je bijvoorbeeld met het bepalen van een strategie en de richting waarin je als ondernemer wilt gaan weer op orde te krijgen. Maar een coach helpt ook bij problemen die er kunnen spelen in je persoonlijke leven. Zonder die problemen aan te pakken zul je ook niet honderd procent gefocust kunnen zijn op je werk. 

Krijg je motivatie terug

Het kan productief zijn voor zowel jezelf als je onderneming om een personal coach in te schakelen. Anders dan familieleden of vrienden zal een personal coach zeggen waar het op slaat, simpelweg om jou verder te helpen. Een coach helpt je gedisciplineerd te zijn en door te zetten zodat je uiteindelijk weer de visie en je motivatie terug hebt. Een onderneming leiden is niet gemakkelijk, er zullen altijd risico’s en twijfels zijn. Daarom is het overzicht opnieuw verkrijgen met hulp van buitenaf nooit een slecht idee.