Wat is een BKR registratie ?

Uw kredietverstrekker voert uw krediet of financiering in in het Centraal Krediet Informatiesysteem bij Stichting Bureau Krediet Registratie. Dit wordt ook wel een BKR registratie genoemd. Als u geld leent, kunt u dit registreren bij de stichting BKR. Dit genereert een lijst van alle schulden die u hebt afgesloten. Bij deze inschrijving worden ook betalingsachterstanden genoteerd. 

In dit overzicht kunnen kredietverstrekkers zien welke leningen uitstaan ​​en welke achterstallig zijn. Als je een achterstand hebt, krijg je een A-code toegewezen. Wanneer deze achterstand is weggewerkt, wordt je inschrijving gewijzigd in de BKR H (Herstel)code. Deze registratie wordt voor een periode van vijf jaar getoond. Het is mogelijk om meerdere BKR-codes te hebben. Een overzicht van alle codes vindt u op de website van Bureau Krediet Registratie. 

Dit gebeurt bij leningen van meer dan 250 euro die langer dan een maand duren, maar ook bij bedrijfsleningen van meer dan 1.000 euro waarvoor u persoonlijk aansprakelijk bent.


Financiering via een BKR-code

Vaak wordt gesteld dat het verkrijgen van een zakelijke lening met een BKR-code door betalingsachterstand niet mogelijk is. Een financier wil weten of u al eerder aan uw verplichtingen hebt voldaan. Een zakelijke lening is in theorie niet denkbaar als je dat niet hebt gedaan en dus een BKR-code hebt. Als u echter een BKR-code heeft, zijn er bankiers die u gaan financieren.

 Er zijn andere financiers die u financieren als u een BKR-code heeft als u de achterstand heeft gecompenseerd, een betalingsregeling heeft getroffen of als de oorzaak van de BKR-code is ontstaan ​​door externe omstandigheden waar u geen invloed op had.

Er zijn bepaalde bankiers die ook bereid zijn te financieren met een BKR-code. Bepaalde financiers zijn ook bereid om onder bepaalde voorwaarden en na ontvangst van de benodigde informatie te lenen.

 

Wilt u dit toch wegwerken ? zijn er specialisten zoals de website van Dynamiet Nederland die u kunnen helpen.