Haal je diploma bedrijfshulpverlening in Zoetermeer

Als je geen EHBO diploma of een cursus bedrijfshulpverlening hebt gedaan doe je er goed aan om eens te informeren bij jouw werkgever. Het is voor werkgevers namelijk heel gunstig om jou zo’n training te laten volgen. Niet alleen zorgt het ervoor dat de arbeidsomstandigheden in het bedrijf veiliger worden, het is ook een relatief goedkope investering voor de werkgever. Omdat een cursus BHV valt onder ‘preventie’ zal een groot deel van de kosten van een BHV Zoetermeer namelijk vergoed worden door de zorgverzekeraar.

naamloos

Topfaciliteiten

In Zoetermeer kun je terecht voor een cursus BHV maar ook voor allerlei andere trainingen. Een normale cursus BHV bestaat normaal gesproken uit een theoriegedeelte waarin je leert hoe je moet handelen in verschillende noodsituaties. Daarna krijg je heel veel praktijkoefeningen. Op de trainingslocatie zijn heel veel mogelijkheden om bepaalde noodscenario’s na te bootsen. Er is bijvoorbeeld een ‘winkel’ , een ‘tankstation’ en zelfs een ‘tram’. Op dit soort locaties breekt er vervolgens een brand uit of zijn er slachtoffers die gereanimeerd moeten worden. Zo krijg je als cursist het gevoel alsof je in een realistische situatie bent beland. Het voordeel hiervan is dat je in een echte situatie beter voorbereid bent en kalm blijft.

Een BHV Zoetermeer op maat

Als je werkt in een bedrijf waar gevaarlijke stoffen worden gebruikt kan het zinvol zijn om een BHV Zoetermeer op maat te doen. Je krijgt dan een speciaal BHV programma met extra aandacht voor bijvoorbeeld adembescherming, gasmetingen en ongelukken met chemische stoffen. Als je tijdens het werk vaak te maken krijg met agressieve klanten kun je de BHV Zoetermeer ook uitbreiden met de modules agressie reductie, crisismanagement enzovoorts. Kortom, het programma kan helemaal aangepast worden aan de wensen van jouw bedrijf.