Werken met het beste lasdraad

Lasdraad

Lassen kan je op vele manieren aanpakken. Dat is onder andere afhankelijk van het soort lasdraad. Wie eerst op zoek gaat naar de mogelijkheden, zal ontdekken dat er veel te kiezen valt. Je wilt altijd de hoogste kwaliteit voor elke opdracht. Daarom is het ook belangrijk om daar altijd de juiste soort lasdraad bij te kiezen. Wie bij een gespecialiseerde leverancier in het aanbod kijkt, vindt de vele soorten bij elkaar. Aan de hand van de wat je nodig hebt, kan je dan geadviseerd worden over wat nodig is. Bekijk daarom de verschillende soorten eens.Lasdraad

 

Welke soort voor welke opdracht?

Het vinden van passende lasdraad doe je op basis van de opdracht waar je voor staat. Er zijn namelijk letterlijk honderden soorten draden te vinden. Dit betekent dus ook dat de eigenschappen van de draad moeten passen bij de materialen die je last. Dat kan bijvoorbeeld met CO2 lasdraad. Dit is een optie die vaak gekozen wordt. Dat geldt ook voor gevulde lasdraad met laspoeder erin. Het zijn de soorten die veel mogelijkheden bieden. Voor meer specialistische opdrachten is TIG lasdraad te gebruiken. Daarnaast kunnen laselektroden je het nodige bieden. Zoek dit dus altijd goed uit.

 

Kijken naar de materialen

Het kiezen van lasdraad gebeurt lang niet altijd op basis van de eigenschappen van het draad. Het is juist ook slim om te kijken naar de eigenschappen van de materialen die je moet lassen. Juist door daar het geschikte lasdraad bij te zoeken is perfecte kwaliteit te leveren. Eventueel kan het slim zijn om een expert op dit gebied te raadplegen en die te vragen welke draad geadviseerd wordt. Door te weten welk effect elke draad op verschillende materialen heeft, kan je zorgen dat jouw laswerk optimaal is. Zo pak je elke opdracht op de best mogelijke wijze aan ermee.