Is het een voordeel of juist een nadeel?

roosters-maken

De voor en nadelen van zelfroosteren kun je simpel tegen elkaar wegzetten. Zo kom jij er eenvoudig achter of het iets is wat je graag zelf wilt doen of dat je het liever uitbesteed. Je kan de touwtjes zelf in handen houden, maar het kan een grote puzzel zijn om iedereen op een goede manier in te plannen. Dat kan je ook veel stress opleveren, omdat je bijvoorbeeld het overzicht kwijt raakt of dat je te perfectionistisch bent. In zo’n geval kan het de moeite waard zijn om het uit te besteden.

 

Ga je het wel of ga je het niet doen?

Met workforce management manage jij je personeel. Maar zijn de kosten het waard voor jou? Of doe je hier niet aan mee? Het managen van personeel kost nu eenmaal tijd en tijd is geld. Maar hou jij voor je personeel de gewerkte uren bij? De aantal vrije dagen en het uurloon? Of vertrouw jij je personeel genoeg omdat zelf te doen? Hoeveel krijgt wie per uur? Die persoon die ouder is bij jeugdloon, of langer in dienst bij volwassen loon krijgt vaak meer. Ook verschilt dit per schaal en trede. Wat weer per functie anders is. Al met al een heel gedoe

 

Workface management uitbesteden

Er komt bij het maken van personeelsroosters en workforce management heel wat kijken. Het lijkt vaak niet zo moeilijk, maar om het goed te willen doen, ben je drukker dan het lijkt. Daarom kan het dus, ondanks de kosten, de moeite waard zijn om het uit te besteden. Het zal jou veel tijd gaan schelen en tijd is geld. Ook is het uitbesteden van workforce management een manier om minder stress te ervaren, wat juist weer beter is voor je lichaam. In de tijd die je overhoud kun je andere taken doen of genieten van een welverdiend biertje.