Wat is het nut van het laten uitvoeren van een AVG scan

AVG scan

Sinds de invoering van de nieuwe AVG-regelgeving begin 2018, zijn bedrijven driftig op zoek naar de juiste invulling van hun gegevensbescherming. Heeft u al eens gedacht aan het laten uitvoeren van een AVG scan? Met een AVG scan kunt u laten controleren of uw bedrijf voldoet aan de regelgeving uit de AVG, de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Nu bedrijven steeds meer data van klanten en medewerkers verzamelen, is het belangrijk dat dit op de juiste wijze beveiligd wordt. Dit vinden ook de Europese regeringen, die om deze reden gekozen hebben voor een centrale regelgeving. Dit is niet de AVG zoals we die nu kennen, maar de GDPR. In deze GDPR bestaat enige ruimte om een eigen invulling aan de regelgeving te geven. Dit maakt dat Nederland haar eigen AVG heeft.

Bezoekers

Boetes voorkomen door een AVG scan uit te voeren

Een van de redenen om voor het laten uitvoeren van een AVG scan te kiezen, is het feit dat u op deze manier hoge boetes kunt voorkomen. De boetes die door de Autoriteit Persoonsgegevens worden uitgedeeld zijn bepaald niet mals! Daarbij is het sinds de invoering van de AVG verplicht om kenbaar te maken dat er sprake is geweest van een lek. Dit kan ook de goede naam van uw organisatie schaden, wat gebruikers en bijvoorbeeld klanten laat besluiten om over te stappen naar een andere organisatie. Iets wat u logischerwijs wenst te voorkomen.

Privacy

Lekken in de beveiliging soms over het hoofd gezien

Wanneer u zelf voor de beveiliging van de data binnen uw organisatie gezorgd heeft, denkt u klaar te zijn voor de toekomst. Het komt echter geregeld voor dat men hierbij iets over het hoofd ziet. Door een AVG scan uit te laten voeren is de kans klein dat er nog beveiligingslekken voorkomen. Deze organisaties zijn gespecialiseerd in het controleren van uw netwerk en processen en zien zaken, die u voorheen zelf wellicht niet gezien heeft.