Wat houdt exit mediation precies in?

Je kunt niet altijd van tevoren weten dat de relatie tussen jou en je zakelijke partners niet meer werkt. Zaken doen blijft risico’s nemen en is niet altijd even makkelijk. Dit geldt overigens ook voor de relatie tussen jou, als werknemer en jouw werkgever. Ondanks jullie verschillende visies, zou je toch graag jullie op een nette manier een punt achter jullie zakelijke relatie willen zetten. Uw ArbeidsMediator kan helpen om ervoor te zorgen dat beide partijen een punt achter hun zakelijke relatie kunnen zetten, zonder een groot zakelijk of persoonlijk conflict. 

Het nu van exit mediation

Exit mediation zorgt ervoor dat beide partijen die een zakelijke overeenkomst hebben, op een gezonde manier uit elkaar kunnen gaan. Het is in de praktijk niet altijd voor iedereen haalbaar, om een zakelijke relatie op een normale en nette manier te beëindigen. Vaak is er wat persoonlijks voorgevallen tussen beide partijen, dit kan erg gevoelig liggen. Het is daarom nuttig om een arbeidsmediator in te schakelen, zodat beide partijen het conflict achter zich kunnen laten. Je komt er vaak met ruzie namelijk niet uit en dit kan leiden tot verdere conflicten of zelfs tot smaad en lastering. 

Een nette beëindiging 

Of het conflict nou over racisme gaat of over discriminatie op de werkvloer, iedereen heeft recht op een nette beëindiging van een zakelijk partnerschap of een arbeidsovereenkomst. Doordat de gemoederen soms zo hoog oplopen, is het gewoon niet mogelijk voor elke partij om dit op een normale manier te beëindigen. Vaak is er al te veel gebeurd en speelt het conflict niet meer op een zakelijk niveau, maar op een persoonlijk niveau. Het is echter wel belangrijk dat dit goed gebeurt, aangezien er vaak ook een financieel plaatje is in het spel. Echter, moeten beide partijen overeenstemmen om samen in gesprek te gaan met een arbeidsmediator.