Vijf tips voor een hogere effectiviteit in het magazijn

Met deze vijf tips maak je je magazijn zo efficiënt mogelijk. Zo bespaar je kosten en win je tijd. Omdat de ruimte in je magazijn beperkt is moet je elke centimeter benutten. De eerste tip is om je magazijn zo efficiënt mogelijk in te richten. Bijvoorbeeld met een entresol of palletstellingen. Dat zijn de twee meest gebruikte manieren om producten op te slaan, ook producten met een afwijkende vorm kunnen op deze manier opgeslagen worden. Een stapelaar is erg nuttig voor het laden en lossen in smalle gangpaden. Stapelaars van Stil webshop zijn compact en kunnen zware pallets gemakkelijk verplaatsen. Een stapelaar kan pallets zowel horizontaal als verticaal verplaatsen. 

Goede werktafels en pickings methoden

De tweede tip is om te zorgen voor goede werktafels. Medewerkers kunnen zijn minder effectief werken als ze fysiek oncomfortabel zijn. Investeer daarom in goede werkbanken die afgestemd zijn op de werknemer en zijn of haar taak. Het is verstandig om te kiezen voor werkbanken die verstelbaar zijn, zo kunnen ze door verschillende werknemers worden gebruikt. De derde tip is om je magazijn zo in te richten dat de looptijd voor orderpickers zo kort mogelijk is. Het is hierbij verstandig om na te denken over de pick frequenties van producten. Zorg ervoor dat populaire goederen op een goed bereikbare, centrale plaats liggen. 

 

Magazijn opruimen en lange termijn denken

De vierde tip is zorgen voor een opgeruimd magazijn. Een goed opgeruimd magazijn zorgt ervoor dat producten en gereedschap makkelijk gevonden kunnen worden. Ook kun je zo makkelijker je voorraad bijhouden en maak je optimaal gebruik van de ruimte. Dit is allemaal bevorderlijk voor je productiviteit. Je productie verloopt efficiënt en je kosten dalen. De laatste tip is om altijd de lange termijn in gedachte te houden. Focus je constant op het verbeteren van je processen. De behoeften van je klanten en je magazijn veranderen voortdurend, het is belangrijk om hierin mee te veranderen.