Omsnoeringsmachine kopen: hier moet je op letten

Als je een omsnoeringsmachine wilt gaan kopen, zul je merken dat er verschillende soorten omsnoeringsmachines verkrijgbaar zijn. Welke omsnoeringsmachine voor jou de beste keuze is, is afhankelijk van verschillende factoren. In dit artikel leggen wij je uit waar je rekening mee moet houden bij het kopen van een omsnoeringsmachine.

Stel vast wat voor producten je wilt omsnoeren

Het belangrijkste punt waar je op moet letten bij het kopen van een omsnoeringsmachine is de producten die je wilt aan omsnoeren. Zijn dit pallets, dozen of andere producten? Bestaan ze uit één deel of uit meerdere delen? Wat zijn de minimale en maximale afmetingen? Wat is het minimale en maximale gewicht? Door jezelf dit soort vragen te stellen kom je erachter wat voor type omsnoeringsmachine je nodig hebt.

Bepaal hoe automatisch de machine moet zijn

Je kunt kiezen voor semi-, half-, automatische of volautomatische omsnoeringsmachines. Afhankelijk van je bedrijfsvoering kun je vaststellen wat voor jou de beste keuze. Het ligt er maar net aan hoe snel je producten omsnoerd moeten worden en hoeveel je zelf nog wilt doen. Sommige omsnoeringsmachines hoef je niet met de hand te bedienen en kunnen voor sommige bedrijven ideaal zijn.

Bedenk welke snelheid je nodig hebt

omsnoeringsmachineOp de verpakking van een omsnoeringsmachine wordt de snelheid vaak uitgedrukt in het aantal omsnoeringen per minuut. Bedenk welke snelheid jij in ieder geval nodig hebt. Hierbij is het belangrijk om te kijken naar de minimaal gewenste snelheid op piekmomenten.