Leiderschapstraining volgen, dit is wat je leert

Wil je een leiderschapstraining volgen? Goed idee! Zowel onervaren, startende als ervaren leidinggevenden hebben een hoop baat bij het volgen van een leiderschapstraining. Het is een voordeel als je een beetje talent hebt, maar heel veel zaken met betrekking tot het leiderschap kun je leren. Daarnaast kun je als ervaren manager ook leren hoe je zaken anders kunt of zelfs moet doen. Met als doel om een beter resultaat te kunnen leveren. In onze blog vertellen wat je allemaal leert als je besluit om een leiderschapstraining te volgen.

Leiderschapstraining volgen, leer jezelf te beoordelen

Ben jij als leidinggevende iemand die met de zweep er overheen gaat of ben jij meer een people manager? Kun je moeilijke beslissingen nemen en kun je jouw tijd efficiënt indelen? En zien jouw teamleden je wel als een motivator? Stuk voor stuk vragen die tijdens een leiderschapstraining volgen aan bod komen. Het is goed om zo nu en dan in de spiegel te kijken en om jezelf te beoordelen. Door jezelf te veranderen kun je niet alleen een betere leidinggevende worden, maar je leert ook hoe je bijvoorbeeld het personeel kan coachen en motiveren en hoe je jouw tijd het beste kunt indelen.

Leren omgaan met uitdagingen en hoe deze te managen

In de functie van leidinggevende moet je presteren op verschillende vlakken. Je hebt met verschillende disciplines binnen de organisatie te maken en je bent als het ware het centrum van een web. Je krijgt met vrijwel iedereen te maken. Van de directeur tot aan de magazijnmedewerker en van de marketeer tot aan het teamlid. Het is dus ook logisch dat je dagelijks uitdagingen hebt en met een leiderschapstraining volgen leer je hoe je hiermee om moet gaan en hoe je het beste resultaat kunt behalen.

Tijdens een leiderschapstraining volgen leer je veel over timemanagement

Timemanagement is een woord dat je in de business wel vaker hoort en vooral leidinggevenden hebben wel een aantal uitdagingen als het aankomt op het zo efficiënt mogelijk indelen van hun tijd. Je hebt zoveel taken dat de werkdag simpelweg te kort is om deze allemaal te kunnen voltooien. Terwijl managers ook de neiging hebben om zelf uitvoerende taken te doen als het druk is of als er bijvoorbeeld zieken zijn. Tijdens een leiderschapstraining volgen leer je meer over hoe je jouw tijd het beste kunt indelen en hoe je het maximale uit een dag kunt halen.

Personeel coachen en motiveren

In een bedrijf werken veel collega’s met verschillende karakters. Zelfs binnen het team waar je leiding aan geeft krijg je te maken met verschillende soorten medewerkers. De één heeft ook meer aandacht of hulp nodig dan de ander. Het belangrijkste is dat je als leidinggevende weet hoe je hiermee om moet gaan en hoe je ervoor zorgt dat mensen presteren en gemotiveerd blijven. Tijdens een leiderschapstraining volgen leer je hoe je mensen kunt motiveren en coachen. Zodat ze beter worden en efficiënter hun werk uitvoeren. Zonder dat het een negatief effect heeft op de werksfeer en de beoogde resultaten.

BewegingVeroorzakers – Het station voor professionele training & coaching