Vergaderen, daar ontkomt bij niemand meer aan. In alle takken van de maatschappij worden er vergaderingen gehouden. Dit kan een vergadering zijn, uitgaande van een groot internationaal bedrijf. Of een vergadering van het personeel uit de supermarkt in een klein dorp. Een vergadering is uitermate geschikt om van gedachten te wisselen, of om bepaalde mededelingen te doen. Ook kan er sprake zijn van een debat tijdens de vergadering, meningen en argumenten kunnen dan op een goede manier gedeeld worden. Uiteindelijk is het belangrijk dat een vergadering een goede afloop heeft, dat je iets hebt geleerd of gedeeld. Het is belangrijk dat de vergadering wordt gehouden op een prettige locatie, een die aansluit bij het type vergadering. Maar hoe zorg je ervoor dat je de juiste locatie kiest? In deze blog volgen wat tips.

Oppervlakte van de ruimte

Allereerst moet de hoeveelheid bezoekers bepaald worden, hoeveel personen hebben een reminder voor deze vergadering gehad? Het is belangrijk dat er een paar extra zitplaatsen beschikbaar zijn, er kunnen soms onverwachts extra personen deelnemen aan de vergadering. Ook de beschikbare oppervlakte is van belang, bij een vergadering met weinig personen is een kleine ruimte veel prettiger. Maar het moet ook weer niet te klein zijn, iedereen moet voldoende ruimte hebben. Deze zaken hebben allemaal invloed op het verloop van een vergadering. Hoe fijner de locatie aanvoelt, des te prettiger zijn de bezoekers in de omgang met elkaar. De oppervlakte van de locatie heeft meer waarde dan vaak wordt gedacht.  

Interieur in de ruimte

Het interieur is daarnaast ook belangrijk. Bij grote zakelijke vergaderingen is een moderne locatie vaak geschikt. Er zijn locaties die volledig gericht zijn op zakelijke vergaderingen. Elke vergadering is weer anders, daar hoort ook telkens een andere ruimte bij. Er zijn locaties die een verrassend interieur hebben, dit kan voor allerlei nieuwe inspiratie zorgen. Het beste is om regelmatig te wisselen van locatie, dit prikkelt de creativiteit. In diverse vergaderingen is juist die creativiteit essentieel, dan is een inspirerende ruimte van belang. Een vergadering kan formeel of informeel zijn, ook hier kan een locatie op afgestemd worden. Op een informele locatie is vaak meer plaats om te relaxen. Terwijl er bij een formele vergadering meer ruimte is voor een brainstormsessie. Maar dit hoeft niet altijd zo te zijn, het kan verfrissend zijn om hiermee wat te wisselen. Hieruit kunnen allerlei nieuwe ideeën ontstaan. De kleuren in de ruimte kunnen ook van betekenis zijn, elke kleur heeft weer een ander voordeel. Ook planten kunnen een bepaald effect in een ruimte hebben, het kan goed zijn om met diverse locaties te experimenteren. Het uiteindelijke doel is, een goede vergadering hebben op een inspirerende vergaderlocatie.