Hoe een efficiënte loods met kantoor bouwen?

Loods kantoor bouwen

Construction industry concept - architects and engineers discussing work progress between concrete walls, scaffolds and cranes.

Wilt u voor uw bedrijf een efficiënte loods met kantoor bouwen? In dit blog vertellen we u hoe u met QLoods een veelzijdige loods met kantoor kunt bouwen die aan alle bedrijfsbehoeften voldoet. Want u bouwt dan een slimme combinatie van opslag- en kantoor in één. En dat tegen een scherpe prijs. Dat is interessant genoeg om verder te lezen, toch?

Voordelen van een loods met kantoor

We hebben de voordelen van een loods met kantoor voor u op een rijtje gezet. Die voordelen zijn:
  1. Maximale efficiëntie: als u een loods met kantoor bouwt of laat bouwen, kunt u uw bedrijfsactiviteiten een stuk efficiënter maken. U heeft dan feitelijk alles onder 1 dak. Zo houdt dus een stuk makkelijker overzicht over alle werkzaamheden binnen de loods. De loods met kantoor garandeert een soepele workflow en een verhoogde productiviteit, omdat uw team zo eenvoudig en goed met elkaar kan schakelen en samenwerken. En omdat u dus ook wilt werken in de loods, is het verstandig om te kiezen voor het (laten) bouwen van een geïsoleerde loods.
  2. Kostenbesparing: het bouwen van een loods met daarbij kantoorruimte kan normaal gesproken een behoorlijke investering zijn. In dit geval is dat anders en is uw loods bouwen met een kantoor juist een kostenefficiënte oplossing. Doordat u de beide ruimtes samenvoegt, bespaart u op de bouwkosten, de stookkosten en het onderhoud. Met bijvoorbeeld een koudgewalst staal frame kunt u een loods met kantoor bouwen dat exact voor u op maat gemaakt is.
  3. Flexibiliteit: met een staalframe bouwt u uw loods met kantoor op maat (laten) bouwen. Het enige wat u dan moet doen, is de afmeting van uw kantoor aan QLoods doorgeven en over welke voorzieningen u in uw kantoor wilt beschikken. Verder bent u helemaal vrij in het bepalen van de afmetingen, de door u gewenste indeling, welke soort beplating, deuren en ramen er nodig zijn.

Niet altijd een vergunning nodig voor een loods met kantoor bouwen

Wist u dat een loods met kantoor bouwen in sommige gevallen zonder vergunning is toegestaan? Of dat in uw gemeente ook mag, kun het beste even controleren in uw gemeente. Doe dat wel, voordat u start met bouwen. Daarmee kunt u veel gedoe voorkomen.

Tot slot

Een loods met kantoor bouwen is de oplossing voor ondernemers die zoeken naar een efficiënte werk oplossing. Bij QLoods kunt u uw loods helemaal op maat en naar eigen wens samenstellen. Het is zeker de moeite waard! Lees hier ook hoe u uw kantoor ‘gezonder’ maakt.