Hoe kom je bovenaan Google?

hoe kom je bovenaan google

De eerste plek in Google op een van je belangrijkste zoektermen met een hoog zoekvolume willen we natuurlijk allemaal. Dit levert je namelijk direct veel meer organische bezoekers op. Hoe kom je bovenaan Google? De onderstaande tips gaan jou hier zeker bij helpen.

Tip 1: Maak je website geschikt voor mobiel

hoe kom je bovenaan google

Is jouw website nog niet geschikt voor mobiel? Dan is het hoog tijd om hier iets aan te veranderen! De meeste websitebezoekers bezoeken websites tegenwoordig via hun mobiel. Je wilt natuurlijk wel dat hun gebruikservaring goed is en niet dat de helft van de website wegvalt. Daarom is het belangrijk om uitgebreid te testen hoe je website eruit ziet op verschillende beeldschermformaten en waar nodig verbeteringen aan te brengen.

Tip 2: Pas je website op voice search

Voice search is nog niet helemaal doorgebroken, maar het lijkt erop dat dit wel steeds populairder gaat worden. Via voice search zoeken gebruikers vaker op zinnen en vragen. Het zoekvolume van belangrijke zoektermen van één of twee woorden zal zich de komende jaren steeds meer gaan verdelen over vragen en zinnen. Je kunt je website hier nu alvast op aanpassen door zinnen en vragen als zoektermen te gebruiken.
Tip 3: Maak je website sneller

Een website die niet snel laadt kan tegenwoordig echt niet meer. Bezoekers zijn ongeduldig en willen dat de pagina zo snel mogelijk geladen is. Nu steeds meer mensen via mobiel zoeken is dit nog belangrijker geworden. Zoekmachines waarderen websites die snel laden daarom ook hoger, dus zorg ervoor dat je website snel is.