Onder social media kun je alle online platformen verstaan. Deze online platformen maken het mogelijk om interactie te hebben tussen verschillende gebruikers. Het is mogelijk om via social mediakanalen met verschillende mensen te kunnen communiceren. Ook is het mogelijk om bijvoorbeeld foto’s en video’s te openbaren. Je kan informatie met andere delen. Een voordeel van social media is dat je altijd in connectie staat met anderen. Je kunt bijvoorbeeld oude vrienden of verre familieleden weer terugvinden en zo in contact blijven. Verder is het ook mogelijk om bijvoorbeeld een social media analyse uit te voeren. In deze blog krijg je meer informatie over social media.

Social media analyse uitvoeren

Wanneer je een social media analyse wil gaan uitvoeren dan moet je kijken naar een paar punten. Allereerst wordt er gekeken naar het bereik van de kanalen. Hierbij wordt er rekening gehouden met het aantal vind-ik-leuks, volgers, abonnees en nog veel meer. Ook wordt er gekeken naar de betrokkenheid van de doelgroep; een ander aandachtspunt is sentiment. Er wordt gekeken of de doelgroep ook de content, wat jij plaatst, daadwerkelijk leuk vindt. Wanneer je zo een social media analyse hebt uitgevoerd dan zou je kunnen kijken hoe de concurrentie hiermee omgaat. Op deze manier is het mogelijk om bijvoorbeeld inspiratie op te doen.

Voordelen van social media

Social media kan vele verschillende voordelen met zich meebrengen. Wanneer je gebruik maakt van social media, dan zou je een groot bereik kunnen hebben. Verder kosten de meeste social mediakanalen geen geld. Mocht je gebruik willen maken van premium functies, dan zou je ervoor kunnen kiezen om de betaalde versie van een social mediakanaal aan te schaffen. Dit is niet verplicht. Verder is social media erg laagdrempelig. Je kunt aan de hand van social media op een eenvoudige manier informatie delen met anderen. Je zou dit in de vorm van tekst, video’s en foto’s kunnen doen. Je bent hier helemaal vrij in.