Schakel tijdig een intellectueel eigendom advocaat in!

Wanneer jij denkt te vermoeden dat er duplicaat optreedt, dan is het verstandig om hier een intellectueel eigendom advocaat voor in te schakelen. Op de website van Fifth ben je dan ook aan het juiste adres wanneer jij de nodige antwoorden wilt hebben. Wanneer er een logo wordt ontworpen, dan dien je rekening te houden dat deze niet lijkt op hetgeen wat een ander heeft.

images

Duidelijke taal

Stiekem snappen wij het allemaal dat dit niet is toegestaan. Maar zolang een ander het niet in de gaten heeft, dan kan dit toch gewoon? Althans zo dacht een collega van mij toen hij voor zichzelf was begonnen. Hij had namelijk een logo ontworpen welke erg veel op een ander leek. Doordat hij vrijwel meteen aan de slag was gegaan om een goede product neer te zetten, had hij het niet in de gaten dat achter zijn rug om een advocaat werd ingeschakeld. Dit viel dan ook erg koud bij hem op zijn dak toen hij de brief in ontvangst nam. Er was een advocaat ingeschakeld welke hem praktisch dwong om zijn logo aan te passen naar een uniek ontwerp.Naamloos

In de eerste instantie schrik je enorm aangezien je dit nooit had verwacht. Hierdoor heb ik ervoor gekozen om hem te helpen zodat het snel aangepast wordt. Vervolgens heeft hij ook meteen een intellectueel eigendom advocaat ingeschakeld zodat dit in de toekomst niet meer gebeuren kan.