Als cadeautip is een mooie pen via www.pengraveren.nl.nl altijd leuk om te geven, voor elke leeftijd. Kinderen vinden vaak spullen leuk waar hun naam instaat. Zo ook een pen, die zij bijvoorbeeld kunnen gebruiken op school. In het bedrijfsleven heb je ook hele nette pennen, om kenbaar te maken van wie deze pen, wordt de pen wel is gegraveerd. Dit zijn vaak speciale pennen, die alleen worden gebruikt bij speciale gelegenheden. Denk aan een heel belangrijk document, waar een handtekening onder moet worden gezet, door een specifiek persoon. Met als voorbeeld de koninklijke familie hebben allemaal een speciale pen, om belangrijke documenten te ondertekenen. 

Soorten pennen

Er zijn veel verschillende soorten pennen, zoals je misschien wel al hebt gezien in winkels. Een pen is vaak een belangrijk onderdeel voor school of werk. Door het kopen en gebruiken van verschillende pennen, ben je er vast wel al achter dat de ene pen lekkerder schrijft, dan de andere pen. Er zijn verschillende soorten denk hierbij aan: markers, tekenpen, fineliner, gel pen, balpen en vulpen. Deze pennen kun je uiteraard weer onderverdelen. De grote verdeling die je kunt maken is kinderen pennen en zakelijke pennen, hierin zit een erg groot verschil. In totaal zijn er 7 miljard mensen die kunnen schrijven. Een mens gebruikt gemiddeld 4,3 per jaar.

Een pen laten graveren

Een pen laten graveren, kun je niet zelf doen dit moet je echt laten doen. Hiervoor zijn speciale winkels, maar sommige juweliers doen dit ook. Heb je nog geen pen, dan kun je het ook online laten graveren. Je zoekt een geschikte pen uit en kunt deze laten graveren. Let hierbij op, dat je meestal alleen metalen pennen kunt laten graveren. Soms als je een grote aankoop doet aan gegraveerde pennen, wordt het machinaal gegraveerd. Heb je maar een pen of ga je naar een winkel om dit te laten doen, dan wordt dit handmatig gedaan. Dit is een echt een perfectionistische klus.

Soorten vullingen

Er zijn pennen die gevuld moeten worden, denk aan een vulpen. Misschien heb je toen je jong wel is mee geschreven. Op dit moment wordt daar niet meer zoveel mee geschreven, dit wordt alleen gebruikt voor handtekeningen onder belangrijke documenten. Heb je een vulpen laten graveren, dan moet de vulling uiteindelijk vervangen worden wanneer deze leeg is. Dit kan met parker vulling van pengraveren.nl. Een vulpen is belangrijk om te onderhouden. Je zal de vulpen schoon moeten houden, anders wanneer je gaat schrijven zal deze gaan lekker. Daarnaast kan je vulpen uitdrogen als deze langere tijd niet wordt gebruikt. Schudt daarom de inkt af en toe heen en weer.

 

Materialen in inktvullingen 

Heb je vroeger met een vulpen geschreven, dan herken je wel de inktvegen in je schrift en aan je handen. Meestal is de inkt uitwasbaar, maar helaas niet in elk kledingstuk. De inkt die in de vulpennen zit, is gemaakt van een bindmiddel en kleurpoeder. Vandaar ook de blauwe kleur. Er zijn ook meer kleuren van het kleurpoeder. Er zijn verschillende soorten bindmiddelen, namelijk olie, acryl of water. Olie en acryl zijn niet uitwasbaar.