Heb ik een 3D configurator nodig voor mijn webshop?

Steeds meer eigenaren van een webshop vragen zich af of ze een 3D configurator nodig hebben voor hun webshop. Wat ons betreft is de vraag niet of, maar wanneer je een configurator in je webshop gaat integreren. Dit is een ontwikkeling die zo snel gaat en die zoveel voordelen biedt dat je hier zeker gebruik van wilt maken. Sterker nog, je wilt niet achterblijven want dat gaat je zeker klanten kosten en je een zware dobber geven in de toekomst. Maak je bedrijf toekomstbestendig en maak nu de overstap naar de wereld van de 3D beleving. In dit artikel vertellen we je alles over de mogelijkheden en kansen die dit jouw organisatie biedt.

Wat is een 3D configurator?

Een 3D configurator is een van die slimme digitale toepassingen waarmee jij jouw klanten online een product kunt laten zien op een manier die bijna net zo ervaren wordt als een echte ervaring in een winkel. Stel dat je fietsen verkoopt. Je kunt dan onmogelijk van alle merken alle modellen en van alle modellen alle kleuren in je showroom laten zien. Dat past niet en is veel te kostbaar. Met digitale 3D modellen kun jij klanten moeiteloos alle modellen en kleuren levensecht tonen op een beeldscherm op een manier die eruit ziet als de werkelijke ervaring. Je kunt een fiets zelfs met de mooiste fietsbel laten zien of met fietstassen. Zo maak je voor je klanten een bezoek aan je winkel of webshop tot een unieke ervaring.

Een totaal andere klantbeleving met 3D

Met een 3D configurator geef je je klanten echt een andere beleving. Welke producten je ook verkoopt. Jij geeft de klant op een beeldscherm het gevoel alsof de klant al je producten daadwerkelijk kan aanraken en van alle kanten kan bekijken. En als de klant een ander model wil zien of een model in een ander kleurtje, dan kan dat met een simpele klik op een scherm of muisklik. Dat maakt dat klanten niet meer de deur uit hoeven voor een levensechte shopervaring en nog makkelijker vanuit hun luie stoel jouw producten kunnen en willen bestellen.

Minder retouren met een 3D configurator

Het resultaat van een 3D configurator is dat je veel minder gedoe hebt met producten die worden teruggestuurd omdat ze uiteindelijk toch tegenvallen als de klant ze in handen heeft. Doordat het beeld op het scherm bijna niet te onderscheiden is van het werkelijke product weten klanten veel beter wat ze kopen en valt de aankoop veel minder vaak tegen en dat scheelt je op logistiek vlak een hele hoop werk en gedoe. Het vermindert je retourkosten aanzienlijk.

Loyalere klanten en meer omzet met 3D

Met een 3D configurator vinden klanten het een beleving om bij je te shoppen en ze zijn dan ook geneigd om bij je terug te komen voor herhaalaankopen. Op dit moment kun je een aanzienlijk concurrentievoordeel behalen met het gebruik van 3D Simulatie in je winkel. Het levert je gegarandeerd een mooie omzetstijging op.

Klik hier om direct meer informatie te krijgen.