Sommigen kennen het, een palletmover, het is een automatische heftruck die op basis van een API automatisch te werk gaat zonder enig hulp van een mens. Sommige vragen zich af: Hoe veilig zijn palletmovers? Om dit te beantwoorden moeten we eerst kijken wat een palletmover precies is. Het werkt automatisch op basis van commando’s gestuurd via het netwerk die ingesteld zijn door een mens aan de andere kant van de computer, en is gemaakt van allerlei verschillende onderdelen. Hierin zit natuurlijk een processor, alle heftruck onderdelen waarmee het veel objecten kan verplaatsen, maar ook veel sensoren! Deze sensoren helpen met het veilig te houden.

 

Hoe werken de sensoren?

Deze sensoren zitten dus erin, maar wat doen ze en hoe doen ze het? Deze sensoren zijn sensoren die controleren wat eromheen zit, dit kan mensen zijn, dozen, voorwerpen en van alles wat misschien de weg zou kunnen blokkeren. Hierbij doet de palletmover voorzichtig mee op basis van alle informatie die ik kon vinden op de website. Hoewel dit erg simpel klinkt, zijn sensoren niet gelijk de ogen van de processor. Je moet eerst de sensors goed coderen anders snapt de computer er niets van. Op basis van de beschikbare informatie op website en op zoekmachines kan ik zeggen dat ze best veilig zijn.

 

Veiligheid op de werkvloer

Vergeet niet, zelfs zonder palletmover is veiligheid heel belangrijk om op te letten. Hoewel dit een gegeven is, kunnen mensen onder de stress veiligheid vergeten of zelfs negeren. Om zoiets te voorkomen is het handig om lessen te geven over de veiligheid op de werkvloer en om mensen te motiveren om altijd op te letten. De concept van veiligheid is een mentaal iets, niet iets wat gebaseerd op informatie beslist kan worden. Voor de eigenaren of ondernemers van het bedrijf raad ik aan om het gebouw ook zo veilig mogelijk te maken, zelfs als het je geld kost. Want vergeet niet: Er zijn long term voordelen.